Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

12.12.2012 na 1212 metrov ob 12.12

PS Bazovica - Darko Mohar: Numerologija, številke, sreča, pogled v prihodnost – pravzaprav je važna ideja, tisto kar ljude razveseli, jih poveže in prinese pozitivno energijo. Po lanskem 11.11.2011 na 1111 metrov visokemu Platku ob 11 uri in 11 minut

... smo se planinci Bazovice odločili izpeljati tudi letošnjo igro številk. Za kaj podobnega itak več ne bo priložnosti. Za cilj je določen 1212 metorv visoki Petelinjek nad Loško dolino in Babnim poljem, slovensko „Sibirijo“ ki je 17 planincev iz reških društev Bazovica in Transverzalac ter osem iz Obalnega PD Koper pričakala s sončnih -20 °C. Obilno sneženje preteklih dni je z druge strani prineslo v notranjske gozdove pod očakom Snežnikom med 60 in 120 centimetrov debelo snežno odejo. Zato se je za vzpon odločilo 12 planincev iz Reke in vseh osem iz Kopra. Dvanajst minut čez dvanajsto uro žal ni bilo doseženo, vremenske razmere in nekaj kilometrov gaženja po celcu so pač dosti podaljšale pristop. To ni skazilo radosti ob uspešno opravljenenem vzponu. Za konec je sledilo še prijetno druženje na hrvaški strani in načrtovanje naslednjih srečanj in skupnih akcij. Prvo srečanje bo že 23. decembra na tradicionalem pohodu na Javornik nad Črnim Vrhom pri Idriji.

S tem pohodom so planinci KPD Bazovica uspešno zaključili leto v katerem so s števinimi akcijami proslavljali deseto obletnico delovanja skupine in 65. obletnico delovanja društva.

Pisatelj teh vrstic je za obisk tega hribovja imel še dodaten motiv. Petelinjek je namreč najvišja gora med Loško dolino in Loškim potokom, rojstnim krajem njegovega očeta v katerem je pisatelj kot otrok prebil številne poletne in zimske počitnice. Pa še z Juretom Kordišem, lastnikom turistične kmetije v Veliki Poljani pod Petelinjekom sta ob slučajnem srečanju ugotovila da sta žlahta. Zato ne bo težko še gdaj obiskati te prelepe kraje.


Zapisal: Darko Mohar 
Foto: Maruška Lenarčič, Darko Mohar 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ POH Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti