Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Okrešelj

AK Vertikala - Maja Jereb: Pretekli vikend smo zagnani vertikalci preživeli na Okrešlju.

Z Nejcem sva že v petek splezala Direktno v Štajerski Rinki. Od daleč je smer izgledala zamočena, vendar se curkom lepo izogne povsod, razen v detajlu. Spremljal naju je tudi veter, na vrhu pa še gosta megla, tako da sva zimsko zadelana počasi napredovala. Smer krasita dobra skala in varovanje.

Zvečer so se nama pridružili še Jaka, Meno in Tomaž. Naredili smo plane za soboto, potem pa eni utrujeni pocepali v postelje, drugi so se pa malo poveselili.

V soboto so Nejc, Meno in Jaka splezali Debeljakovo varianto Igličeve smeri. Nad lepoto smeri, ki se le v prvih dveh cugih prekriva z originalom, so bili navdušeni. Priporočajo.

S Tomažem sva plezala Direktno v Mali Rinki. V spodnjem delu je skala slabše kvalitete. V Frančkovih trojkah sem kar čukasto gledala in se spraševala, če on to resno. Smer ni opremljena, ocena čisto pregovorno Frančkova, prehodi pa lepi. V zgornjem delu sva zaradi dežja iz smeri izstopila po Vzhodni.

Za vstop v smeri prek snežišča in sestop skozi Turski žleb je nujen vsaj cepin. Sneg je zbit in fino drsi. Zgornjo tretjino žleba sestopiš po šodru, nato po malem obvozu po snegu vstopiš v robno zev, kjer so skrite zajle. Če najdeš tunelček, baje ni treba nič po snegu.

Zvečer smo bili enotni … jutri pa nekaj lahkega.

Nejc, Meno in Tomaž so v nedeljo spičili Vzhodno v Mali Rinki, jaz pa nisem mogla drugače, kot da nadaljujem svojo serijo direktnih. Z Jakatom sva zlezla Direktno v Mrzli gori. Še ena Frančkova mojstrovina, ki je pravo nasprotje Direktne v Mali Rinki. Smer je realno ocenjena in dobro opremljena. Štiri cuge vriskaš v dobri skali in čudovitem plezanju, nato pa štantaš kot kralj na prestolu z božanskim razgledom. V dveh abzajlih si na vstopu, 15 minut kasneje pa že na pivu.

Kapo dol oskrbnikoma Okrešlja za tako fino vzdušje in pasulj … pardon Pasulj.
Mi smo se imel super.
Pejte plezat!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti